Turquia mata vuit refugiats que intentaven creuar la frontera

0
Refugiats Turquia frontera
Una família espera per ser atesa. Foto: Europa Press.

L’oposició siriana acusa les forces militars turques d’haver matat entre vuit i onze refugiats quan intentaven travessar la frontera

Un mínim de vuit sirians, la majoria membres d’una família, entre els quals hi ha quatre dones i tres nens, han mort pels trets efectuats per guàrdies fronterers turcs quan intentaven travessar la frontera, segons ha informat l’organització Observatori Sirià per als Drets Humans, mentre l’oposició siriana eleva a onze la xifra de morts.

L’incident s’ha produït aquesta passada nit, quan els refugiats han intentat entrar a Turquia des de la població fronterera de Jirbet al Juz. Les seves morts, segons xifres de l’Observatori, se sumen a les gairebé 60 de refugiats sirians a la frontera, morts a trets per les forces turques quan intentaven escapar del país.

La Coalició Nacional per a les Forces de l’Oposició i la Revolució Síria ha confirmat l’incident -a l’espera que es pronunciï el Govern turc- i ha elevat la xifra de morts a 11, tots de la mateixa família.

“Vam conèixer amb molta pena l’assassinat per part militars turcs d’11 civils sirians que van intentar entrar en el territori de Turquia”, diu la nota, en què es demana al Govern turc “que investigui immediatament l’incident, aclareixi les circumstàncies i trobi als responsables”.

Segons l’entitat, les “autoritats turques han de recordar a les seves tropes a la frontera que no usin la força contra els refugiats ni per error ni amb intenció”.