Turull i Buch volen un pacte entre les famílies de CDC

0
Jordi Turull Convergència
El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull | Foto: Europa Press.

El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, i l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch plantegen la confluència a l’espera de la decisió de Mas sobre el seu paper

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, i l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, juntament amb els seus socis Neus Munté i David Bonvehí, exploren un pacte entre famílies convergents, segons explica el diari ARA. Aquest pacte deixaria fora el corrent intern que lidera l’exconseller de Justícia Germà Gordó i que s’intuïa com a principal aspirant a la secretaria general.

Des del corrent liderat per Turull i Buch s’explica que no s’està impulsant cap candidatura i que no està decidit quin lloc ocuparia cadascú, segons l’ARA. Cal tenir en compte que el proper dia 21 se celebra una consulta interna en què la militància haurà de decidir el futur de Convergència: esdevenir una nova formació o renovar en profunditat l’actual.

Tot i això, no serà fins al juliol – concretament els dies 8, 9 i 10 – que tindrà lloc el Congrés nacional, on es decidirà finalment qui encapçala la formació i de quina manera. Abans d’això, però, i amb els resultats de la consulta a la mà, s’haurà de definir la nova estructura i posar-hi un contingut ideològic clar, decidint l’enfoc de la nova Convergència.

Mentrestant, però, les corrents dins del partit es van movent i preparant les possibles candidatures. Les fonts consultades pel diari Ara assenyalen que des del corrent de Jordi Turull i Miquel Buch s’aposta per una candidatura plural i que es deixa fora el de Germà Gordó perquè no comparteixen “la seva manera de fer política”.

L’organigrama amb els càrrecs directius del partit no es farà públic fins el 23 de juliol i dependran en part del paper que decideixi adoptar l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, que està barallant, entre d’altres opcions, les de presentar-se com a part important de l’Executiva o mantenir-se al marge de la direcció, però bastint un think thank en què aporti idees al partit. Abans de tot això, però, haurà de ser la militància que esculli si vol seguir amb el partit com a tal o no.