Turull demana
Jordi Turull aquest matí davant els mitjans de comunicació | Diari Català

El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha advocat  per decidir la convocatòria d’un referèndum a Catalunya conjuntament amb la CUP per “anar a l’una”.

Segons Turull, així es demostrarà per la via dels fets “la cadena de confiança” de la qual va parlar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en el debat de la qüestió de confiança a la qual es va sotmetre.

En una entrevista de Catalunya Ràdio, Turull ha assegurat que el Debat de Política General del Parlament “pinta bé” després de la confiança que va donar la CUP al Govern.

“Hem teixit una cadena de confiança, com deia el president Puigdemont, i ho encarem a partir d’aquesta cadena de confiança que es va reprendre aquesta setmana que acabem”, ha asseverat.

Sobre la petició de la portaveu de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, que sigui la Cambra catalana qui convoqui el referèndum, ha considerat que “hi ha una fase legislativa i una fase executiva, i els parlaments no estan preparats per a la fase executiva”.

“Una cosa és que el referèndum ve d’una empara legal que farà el Parlament, perquè ve de la Llei, i una altra és qui organitza tota l’operativa”, que correspon al Govern, ha defensat.

Preguntat sobre els Pressupostos per a 2017, ha dit esperar que no hi hagi dificultats per aprovar-los “perquè el ‘president’ ha estat molt explícit”, referint-se a la demanda de Puigdemont a la CUP de no avalar la seva qüestió de confiança si no preveuen aprovar els Comptes de la Generalitat.

“Això vol dir un xec en blanc? No. Això vol dir posar-nos a parlar”, ha explicat Turull, que ha apuntat que els Pressupostos de 2017 seran més quantiosos que els d’anys anteriors.