Turull (JxSí) veu “molts riscos” en un RUI

0
Jordi Turull referèndum independència
El líder de JxSí al Parlament, Jordi Turull | Foto: Europa Press

El líder de JxSí al Parlament adverteix de les possibles represàlies de l’Estat en cas de convocar-se un referèndum unilateral d’independència

El diputat i líder de JxSí al Parlament, Jordi Turull, ha explicat que veu “molts riscos” a convocar un referèndum unilateral d’independència (RUI) per les possibles represàlies de l’Estat. En declaracions aquest dijous a Rac 1 recollides per Europa Press, ha dit que és una mesura complicada de prendre pel tipus d’Estat que Catalunya té davant, i ha apuntat: “Estem estudiant les alternatives a tot el que és capaç de fer l’Estat espanyol”. A més, ha dit que “no és menor” saber si Barcelona, com a capital de Catalunya, estarà al costat de la Generalitat o del Tribunal Constitucional.

Després de preguntar-li per una possible inhabilitació de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, Turull ha dit que tot i que no se li passa pel cap, suposaria “un punt d’inflexió i es donaria un gir de 189 graus”. Ha valorat també Turull que seria una “animalada” i un cop a la democràcia sense precedents que recorrerien esgotant totes les vies possibles al seu abast.