La xarxa social Twitter compleix 10 anys, mai 140 caràcters van donar tant de si

Fa 10 anys, es va donar a conèixer una de les xarxes socials que més influència ha tingut a l’hora d’informar de successos i notícies a temps real, parlem de Twitter.

El 21 de març de 2006, Jack Dorsey, fundador i vigent CEO de Twitter, va enviar el primer tuit de la història, el text no tenia especial rellevància, però quedarà com un trosset de la història d’internet.

Amb motiu del seu aniversari, fem repàs d’algunes curiositats d’aquesta xarxa social.

El primer tuit era predeterminat

Hem vist que el primer tuit de la xarxa social a càrrec de Jack Dorsey deia “just stting up mi Twttr”. Doncs bé, aquest text era el primer tuit predeterminat per a totes les noves comptes creades quan la xarxa social estava en fase beta. Poc abans que Twitter fos obert al públic, va ser eliminat.

El retweet, la menció i el hashtag, idees nascudes per la comunitat

Els retuits, hashtags i les mencions, van ser utilitzats pels usuaris abans que Twitter els adoptés com a funcions oficials de la xarxa social. A continuació veurem qui tenen l’honor d’haver estat els primers a utilitzar aquestes funcions.

En primer lloc, tenim a Robert Andersen, qui es va encarregar de realitzar la primera menció a Twitter.

Eric Rice va fer el primer retuit de la història. Si, els retuits antigament s’havien de fer de forma manual, no existia el botó per realitzar-automàticament.

I finalment tenim a Chris Messina, l’inventor del hashtag.

L’ocell té nom

Per tots és conegut el logotip de Twitter, un ocell blau sobre fons blanc (o a l’inrevés), però pocs saben el nom d’aquest ocellet, Larry. Biz Stone (cofundador de Twitter), era gran fan dels Boston Celtics en la seva adolescència, i tenia per ídol a Larry Bird, d’aquí que l’ocell “Bird” tingui el nom de Larry.

Twitter

Ashton Kutcher el primer a aconseguir un milió de seguidors

El 17 d’abril de 2009, Ashton Kutcher va ser el primer a arribar a la xifra d’un milió de seguidors, tenint com a principal competidor el compte de la CNN. Avui en dia, la CNN s’ha avançat a Ashton, amb 24 milions de seguidors davant dels 17,5 milions de l’actor.

Una xifra que queda lluny del compte amb més seguidors en l’actualitat (Katy Perry), 84,8 milions de seguidors.

Consultar el nostre primer tweet

Hem pogut observar el primer tuit de la història de Twitter en mans de Jack Dorsey, però nosaltres també tenim un. Si teniu curiositat, només cal anar al següent enllaç i podreu consultar el primer tuit del vostre compte.

Twitter

La xarxa social, ha creat el hashtag #lovetwitter, per a tot aquell que vulgui escriure en honor al seu aniversari. A més ha creat un vídeo en què recorda alguns dels seus grans moments.