L’actual director d’orquestra del Khimki, rival del FC Barcelona Lassa aquest dijous, era l’opció preferida pel tècnic blaugrana per substituir a Marcelinho 

Un base ràpid. Elèctric. Dinàmic. Determinant. Decisiu. Amb un talent especial. Amb moltes més virtuts que defectes. Amb un desig evident de venir a Barcelona. Tyrese Rice era l’escollit per Xavi Pascual per substituir a Marcelinho Huertas en la posició de base i fer parella amb Tomas Satoransky.

Però la competència era ferotge. I els petrodòlars russos es van acabar emportant el base estadounidenc de 28 anys a Moscou. Una autèntica llàstima, perquè el propi Khimki va reforçar-se amb Shved, una altre opció que es va acabar esvaïnt. És a dir, dos bases de gran nivell se li escapaven a Joan Creus. El poder de la money.

Després de quedar-se sense opcions, els blaugrana van optar per Carlos Arroyo, un base amb moltíssim talent i bagatge a Europa… però que arribava en una edat un pèl excessiva. (En qualsevol cosa és una aposta per a una temporada, a cara o creu).

¿Però qui és Rice? La seva gran explosió va ser a la Final Four del 2014 amb el Maccabi de Tel Aviv, guanyant l’MVP amb una semifinal inoblidable contra el CSKA i un domini aplastant contra el Madrid a la gran final. D’ençà aleshores està considerat un dels bases més decisius d’Europa. Es va formar al Boston College, va passar pel Panionios grec, pel Bayern Munich i el Lietuvos Rytas. Actualment té unes mitjanes de 13 punts i 6 assistències per partit. 

Aquest dijous serà la gran amenaça del FC Barcelona Lassa. Un esquerrà amb un talent innat espectacular.