El partit queda suspès i l’estadi evacuat

22:30h- Volker Kluwe, director de la Policia de Hannover ha revelat que hi havia “plans seriosos” per a atemptar contra l’estadi amb una bomba i que s’ha trobat una nota sobre un possible atac. En considerar “una amenaça concreta” s’han seguit els passos per garantir la seguretat ciutadana.

El ministre de l’Interior, Thomas de Maizière, ha confirmat aquesta informació afegint que s’havien rebut “moltes peces d’informació” que ho indicaven, però no ha volgut revelar-ne detalls per no complicar el treball de les forces alemanyes. De moment no s’han trobat explosius ni s’han efectuat detencions per aquests fets.

Tanmateix, el ministre ha confirmat també el tancament de l’estació central de trens de Hannover, a causa d’un objecte sospitós que s’ha trobat i que ja s’està examinant. De manera preventiva, i per descartar falses alarmes com la que ha provocat el desallotjament de la sala d’espectacles TUI Arena, s’han tancat les estacions i transports propers a l’estadi, que romandran suspesos fins que la situació es normalitzi. La Policia ha demanat a la població que es mantingui tancada a casa per garantir la seva seguretat.

20:30h– L’estadi de futbol de Hannover ha estat evacuat sense conseqüencies, aquest dimarts poc després que es cancel·lés el partit amistós entre les seleccions d’Alemanya i Països Baixos, segons ha informat la Policia de la ciutat alemanya sense explicar els motius.

20:20h-De moment, el partit entre Anglaterra i França, segueix programat i comptés amb la presència del primer ministre britànic, David Cameron, comencés amb la Marsellesa en homenatge a les víctimes mortals del atemptat a París.

20:15h– Després dels atemptats de divendres passat, l’amistós ha estat suspès per raons de seguretat, segons ha comentat la policia. Els espectadors presents a l’estadi volien recordar i homenatjar les víctimes dels atemptats segons comentava un periodista a una agència de notícies franceses.

El conjunt alemany venia de viure un divendres traumàtic, jugava amb França un amistós a la capital francesa i durant el partit es van escoltar les explosions als voltants de l’estadi. Encara que tot va anar amb normalitat durant el partit perquè la Policia va actuar amb celeritat i va retenir el terrorista que volia entrar a l’estadi.

A Europa s’ha instal·lat un clima d’inestabilitat general davant la possibilitat d’un nou atac terrorista. Avui Alemanya arrestava alguns terroristes i Bèlgica feia el mateix, en aquest país també s’ha suspès el partit que la selecció espanyola havia de jugar a Brussel·les.

19:50h-L’anunci s’ha produït a penes una hora i mitja abans que comencés el partit, a les 20.45 hores, perquè Alemanya i Holanda mesuressin les seves forces amb vista a l’Eurocopa de l’estiu que ve, que es farà a França.  La Policia de Hannover ha demanat als espectadors que se n’anessin com més aviat millor a les seves cases. “Sortiu de l’estadi. No us quedeu aquí”, ha dit un portaveu policial, i alhora ha demanat al públic no entrar en “pànic”. La cancellera alemanya, Àngela Merkel tenia previst assistir al partit.

La Policia està evacuant els aficionats de l’estadi de Hannover on el partit amistós de seleccions havia de disputar-se a les 20.45h.