El jutjat contenciós número 11 de Madrid anul·la cautelarment el decret de la delegació del govern espanyol

El jutge del contenciós Administratiu número 11 de Madrid ha acordat permetre l’accés amb les banderes estelades a l’estadi Vicente Calderón on aquest diumenge es disputa la final de la Copa del Rey de futbol entre el FC Barcelona i el Sevilla CF.

La decisió s’ha adoptat després del recurs presentat per l’associació Drets, en nom d’aficionats del club blaugrana, i després que la Fiscalia abonés el veto a aquest símbol.

El mateix FC Barcelona va presentar dijous un segon recurs en el mateix sentit. Amb la decisió del jutjat queda en suspens el decret de la Delegació del Govern per, en virtut de la Llei de l’Esport, prohibir l’accés a l’estadi madrileny amb aquestes banderes identificades amb les aspiracions independentistes a Catalunya.

El president de l’associació Drets, Sergi Blázquez, ha explicat que en el recurs demanaven com a “mesura cautelar d’efecte immediat” la suspensió automàtica de la prohibició de les estelades, amb la finalitat que el jutjat resolgués abans de diumenge, quan s’enfrontaran el FC Barcelona i el Sevilla CF.

Es tracta d’un recurs contenciós administratiu especial de drets fonamentals amb el qual Drets esperava que el jutjat certifiqui que la bandera independentista catalana no és cap “element violent”.

El Decret de la Delegació incloïa expressament la prohibició de l’entrada a l’estadi portant banderes independentistes catalanes, conegudes com a estelades, ni altres signes no constitucionals, tal com indica la Llei de l’Esport.