Els verds guanyen a la ultradreta al darrer moment a Àustria

0
Alexander Van der Bellen, nou president d'Àustria | Foto: Govern de Salzburg
Alexander Van der Bellen, nou president d'Àustria | Foto: Reuters

Alexander Van der Bellen, d’Els Verds, s’ha imposat al vot per correu i ha remuntat els primers resultats d’aquest diumenge que donaven guanyador l’extrema dreta

Àustria ha hagut d’esperar al darrer minut del recompte del vot per correu per conèixer el seu nou president. Sera Alexander Van der Bellen, polític d’Els Verds de 72 anys, que semblava tenir-ho tot perdut aquest diumenge després de ser superat per Norbert Hofer, del Partit Lliberal, de l’extrema dreta. La victòria ha estat tan ajustada que Van der Bellen ha superat per només quatre dècimes a Hofer.

 

Semblava complicat que Van der Bellen superés la distància de 140.000 vots que el separaven del seu rival amb només 800.000 paperetes per correu encara per comptar, però al final ha estat així i aquest representant d’Els Verds serà el proper president d’Àustria. Precisament el seu rival, Hofer, declarava als seus seguidors que, encara que passés el que aquest dilluns s’han confirmat -la seva derrota-, el seu partit “ja és guanyador”.

Segons apunten els analistes, la victòria de Van der Bellen respón a la preocupació dels austríacs que viuen fora del seu país per l’auge de l’extrema dreta, el que afavoria a l’ecologista, que aquest diumenge encara no descartava cap resultat.

 

Compartir
Article anteriorEl PSC presenta la seva campanya buscant “un sí pel canvi”
Article següentMontoro és contrari a increments fiscals que espantin inversions
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]