Un avió britànic esquiva un míssil a Egipte

0
Avions de Thomson airways - Diari Català
Thomson Airways
Avions de Thomson airways - Diari Català
Thomson Airways

Un míssil va obligar un avió britànic a desviar-se a l’agost a prop de Sharm al-Sheikh

Un avió de passatgers de l’aerolínia britànica Thomson Airways va haver de variar el 23 d’agost la seva ruta després de detectar la suposada amenaça d’un míssil quan s’acostava a la ciutat egípcia de Sharm al-Sheikh, ha reconegut el Govern del Regne Unit.

L’avió, que havia partit des de l’aeroport de Londres-Stansted, transportava 189 passatgers. Segons els mitjans britànics, el pilot va emprendre una acció evasiva després de percebre la presència del projectil, que va arribar a estar a uns 300 metres de distància.

El Departament de Transport britànic ha confirmat aquest incident, tot i que ha apuntat que en principi el míssil no tenia com a objectiu enderrocar l’aeronau, sinó que s’emmarcaria dins d’unes maniobres “rutinàries” de les Forces Armades d’Egipte al Sinaí, segons el diari ‘The Guardian‘.

Un portaveu de Thomson també ha assegurat que, d’acord amb la investigació feta, “no hi havia motiu de preocupació”. Les autoritats van considerar llavors que “era segur seguir volant a Sharm al-Sheikh”, ha explicat.

L’incident, per tant, no hauria afectat la decisió adoptada aquesta setmana pel Govern britànic, que va ordenar la suspensió de les connexions aèries amb la turística ciutat egípcia després de l’accident d’un avió rus el passat 1 de novembre. Així mateix, Londres ha recomanat evitar els viatges a la zona.

El primer ministre del Regne Unit, David Cameron, ha reconegut que la hipòtesi de l’atemptat és la més “probable”, tot i que oficialment Egipte ha evitat donar credibilitat a aquesta teoria. Ni el Govern egipci ni el rus consideren creïbles els comunicats d’una filial del grup terrorista Estat Islàmic.