Un bombardeig de la coalició internacional contra un casament al Iemen deixa desenes de víctimes

0
Zona bombardejada | Foto: Khaled Abdullah Ali Al Mahdi
Zona bombardejada | Foto: Khaled Abdullah Ali Al Mahdi
Zona bombardejada | Foto: Khaled Abdullah Ali Al Mahdi

 

El bombardeig ha estat executat a l’àrea de Sanban, a uns 115 quilòmetres al sud-est de la capital, Sanà

Un bombardeig executat a primera hora d’aquest dijous per part de la coalició internacional que encapçala l’Aràbia Saudita contra un casament al nord del país s’ha saldat amb desenes de víctimes, segons han informat els mitjans locals.

L’agència estatal iemenita, SABA, ha xifrat en 60 el nombre de víctimes de l’atac, sense especificar quantes d’elles són mortals. Així, ha dit que fins ara s’han rescatat 30 cossos d’entre les runes.

A finals de setembre, un mínim de 131 persones han mort en un bombardeig de la coalició contra un casament, en què va constituir un dels pitjors atacs contra civils des que ha esclatat l’actual conflicte al país. Tot i això, l’Aràbia Saudita va negar la seva responsabilitat en l’atac.

Els residents van dir dilluns que dos míssils van impactar contra les carpes a Al Wahijah, al mar Roig, prop del port d’Al Moja, on un resident vinculat amb els huthis estava celebrant una recepció pel seu casament.

La coalició àrab va començar els bombardejos aeris el passat 26 de març per intentar restaurar en el poder al president del país, Abdo Rabbu Mansur Hadi, qui es va exiliar a l’Aràbia Saudita davant de l’apogeu dels rebels houthis, els quals compten amb el suport de l’Iran.

Aquest últim bombardeig ha tingut lloc amb prou feiens un dia després que els houthis i el partit de l’expresident Ali Abdullah Salih anunciessin el seu compromís amb el pla de pau de l’organisme internacional per posar fi al conflicte.

La resolució de l’ONU, adoptada amb catorze vots a favor, i l’abstenció de Rússia, reclama als rebels que es retirin de totes les àrees que van prendre durant el conflicte, tornin les armes capturades a l’Exèrcit i la resta de forces de seguretat, cessin les seves accions a les zones sota autoritat del Govern i compleixin amb les resolucions prèvies.

El text demana a més a les parts en conflicte que compleixin amb la Iniciativa del Consell de Cooperació del Golf (CCG), així com amb el seu mecanisme d’aplicació, a més de respectar els resultats del procés de diàleg i les resolucions rellevants del Consell de Seguretat de l’ONU.

Aquests pilars són la base per a les converses de pau, destinades a continuar amb la transició política i arribar a una solució de consens que restableixi la pau i la seguretat al país.