Un centre d’innovació gastronòmica del Celler de Can Roca i la UdG

0
celler de can roca i UdG - Diari CAtalà
Celler de Can Roca i la Universitat de Girona

Joan Roca ha destacat que aquesta col·laboració té com a objectiu “sumar esforços per compartir coneixement i tecnologia

El Celler de Can Roca i la Universitat de Girona (UdG) han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per crear el Centre d’Innovació en Gastronomia de Girona i convertir a la ciutat en una zona d'”excel·lència gastronòmica”, amb la voluntat de transferir coneixement a la societat.

Aquest centre mixt d’investigació, innovació i formació especialitzada en els camps de la gastronomia, la restauració i l’alimentació neix amb l’objectiu de convertir-se en un referent nacional i internacional, han informat en un comunicat.

El xef i conseller delegat del Celler de Can Roca, Joan Roca, i el rector de la UdG, Sergi Bonet, han rubricat l’acord pel qual la universitat posa a disposició de la Masia –un espai complementari al Celler de Can Roca dedicat a la investigació– el seu potencial investigador i les instal·lacions del Campus de l’Alimentació i la Gastronomia.

El Centre d’Innovació en Gastronomia de Girona, que tindrà la seu administrativa en el Campus de la UdG tot i que portarà a terme activitats tant en la Masia com el Campus, es dedicarà a la investigació per al desenvolupament de productes innovadors a l’àmbit de la gastronomia, la tecnologia dels aliments i les noves tècniques culinàries, així com la posada en marxa de programes formatius especialitzats.

Joan Roca ha destacat que aquesta col·laboració té com a objectiu “sumar esforços per compartir coneixement i tecnologia en l’alimentació i la restauració”, mentre que Bonet ha ressaltat que aquesta iniciativa situa a les dues entitats en una posició avantguardista.