Un dels terroristes tenia entrada per al França-Alemanya

0
Els camps van rendir homenatge pels atemtats
Els camps van rendir homenatge pels atemtats

Segons ‘The Wall Street Journal’ l’objectiu era atemptar al França-Alemanya, ja que almenys un dels atacants tenia una entrada per al partit

Amb declaracions d’un guarda de seguretat i d’un oficial de la policia, el diari nord-americà ‘The Wall Street Journal’ apunta a que l’objectiu era atemptar al França-Alemanya, ja que un dels terroristes suïcides va intentar entrar a l’estadi de Saint-Dennis. Els membres de seguretat van expulsar a l’individu en descobrir que portava una armilla explosiva i aquest, en la seva fugida, va fer esclatar l’artefacte en un dels túnels d’accés.

El diari recull el testimoni d’un guarda de seguretat que només es va voler identificar amb el seu nom, Zouheir, i que va ser informat pels agents de les portes que en un dels registres a l’entrada a l’estadi, quan es portaven 15 minuts disputats del partit, es va descobrir a un dels atacants en detectar que portava una armilla carregada amb explosius i metralla. Quan el subjecte s’allunyava va accionar el dispositiu, causant la primera de les detonacions que es van poder sentir al seu interior.

La seqüència estaria confirmada per un agent de policia, que va afegir que l’objectiu era atemptar al França-Alemanya amb la intenció de provocar una estampida, que hauria tingut conseqüències fatals a causa dels aproximadament 80.000 espectadors que omplien les graderies. Uns tres minuts després d’aquesta primera acció, una segona persona també es va immolar a les immediacions de l’estadi, i un tercer atacant va actuar de la mateixa manera en un McDonald’s proper. Les explosions van provocar la mort d’un civil.

‘The Wall Street Journal’ recull també una sèrie de declaracions de diverses personalitats que afirmen que tot i témer un atac, en un primer moment van pensar que es tractava de petards. La mateixa opinió la confirmava Zouheir, que confessava que es va adonar que no es tractava d’això quan es va assabentar de l’evacuació del President François Hollande. El partit va continuar sense que cap dels aficionats, jugadors o equips tècnics tinguessin noticies de la situació fins ben entrada la segona part, quan la informació es va començar a escampar, en una decisió que, segons el cap de la Federació Francesa de Futbol, es va prendre per evitar un possible atac de pànic.

Per últim, el diari nord-americà es va posar en contacte amb el President de l’empresa MCS, encarregada de gestionar esdeveniments per tota la ciutat de París i a càrrec de la seguretat de l’Stade de France. El dirigent va explicar que es troben recaptant informació per saber fins a on van arribar els assaltants, alhora que va afirmar que alguns membres del seu equip van resultar ferits al bombardeig, sense especificar-ne un nombre concret.