Un derbi nòrdic a la repesca

0
Ibrahimovic vol superar la repesca per etsar a l'Euro
Ibrahimovic vol portar a Suècia a l'Eurocopa
Ibrahimovic vol superar la repesca per etsar a l'Euro
Ibrahimovic vol portar a Suècia a l’Eurocopa

Suècia i Dinamarca es jugaran un lloc a l’Eurocopa de França

Diumenge al matí es va fer el sorteig per conèixer els aparellaments de la repesca de l’Eurocopa de França, competició que es disputarà l’estiu vinent. Ucraïna, Suècia, Bòsnia, Noruega, Eslovènia, Dinamarca, Irlanda i Hongria eren els països que estaven a les boles del sorteig dirigit pel secretari general de la UEFA, Gianni Infantino, en un acte que es va portar a terme a la seu del màxim organisme del futbol europeu, situada a la ciutat suïssa de Nyom.

L’aparellament estrella va ser, sens dubte, el derbi nòrdic que disputaran Suècia i Dinamarca, tot i que tampoc s’ha de menysprear els demès. Ucraïna s’enfrontarà a Eslovènia, Bòsnia a Irlanda i Noruega a Hongria. Els partits d’anada es jugaran els dies 12, 13 i 14 de novembre, mentre que els de tornada estan previstos per les jornades del 15, 16 i 17 del mateix mes. Durant aquestes dates internacionals, la resta de seleccions ja classificades pel torneig jugaran partits amistosos de preparació.

Així doncs, d’aquests partits sortiran les quatre seleccions que queden per completar els 24 països que disputaran la fase final. El sorteig dels grups de l’Eurocopa tindrà lloc al Palau de Congresos de Paris el pròxim 12 de desembre. Espanya, juntament amb Anglaterra, Alemanya, Portugal i Bèlgica serà cap de sèrie, mentre que França, per la seva condició d’organitzadora, jugarà al grup A i serà l’encarregada d’inaugurar el torneig. Una de les sorpreses és que Itàlia, considerada una de les grans, cau al bombo dos.

Però sens dubte la bomba de la fase de classificació va ser Holanda, que es va quedar fora de la cita en acabar quarta d’un grup A en el que van accedir a l’Eurocopa Islàndia, la República Txeca i Turquia com a millor tercera.