El Govern alemany relaciona amb els atemptats un individu detingut a Baviera a principis de mes

El Govern alemany ha indicat que hi ha motius per creure que un individu detingut a Baviera (sud del país) a principis de mes per possessió d’armes i explosius podria estar relacionat amb els atemptats perpetrats la passada nit a París.

“Tenim motius raonables per creure que podria estar relacionat amb aquest assumpte”, ha declarat el primer ministre de l’estat alemany de Baviera, Horst Seehofer, en una trobada amb els seus simpatitzants del partit democratacristià.

El detingut és un home de 51 anys que va passar a disposició policial el passat 5 de novembre després que un registre trobés armes –entre les quals hi ha fusells d’assalt Kalaixnikov com els d’ahir– i explosius  al seu Volkswagen.

El diari ‘Bayerischer Rundfunk‘, encarregat de donar la primícia de la informació aquest matí, va consultar a la policia alemanya sobre la presumpta relació entre el detingut i els atemptats de París, però els agents van contestar, abans que Seehofer ho confirmés, que no es tractava més que d’una mera especulació.

Ara, el ministre de l’Interior de Baviera, Joachim Hermann, no només ha donat validesa a la informació, sinó que ha especulat amb la possibilitat que el detingut pogués ser un proveïdor.

Sospitem que és un individu encarregat de proporcionar armes a terroristes. Segons les dades del telèfon mòbil del detingut i del seu sistema de navegació que ha estat confiscat, disposem d’importants indicis que aquest home volia viatjar a França“, ha declarat.