Els fets han passat a Sant Llorenç d’Hortons

Els Mossos d’Esquadra han detingut un jove de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Llorenç d’Hortons (Barcelona), per presumptament informar al novembre de la falsa col·locació d’un artefacte explosiu jihadista davant de l’Ajuntament.

El jove va passar a disposició judicial el divendres 4 de desembre i ha quedat en llibertat amb càrrecs, ha informat aquest dimarts la policia catalana en un comunicat.

Els fets es van produir el 22 de novembre, quan un home va trucar al telèfon d’emergències 112 per informar que havia col·locat una motxilla amb explosius davant de l’Ajuntament, i es va identificar com a membre del grup jihadista que té una ordre internacional de crida i cerca pels atemptats a París del 13 de novembre.

Els Mossos van acordonar la zona amenaçada i hi van restringir l’accés: es va prohibir la circulació de vehicles i l’entrada de qualsevol persona, també als veïns que volien accedir als seus domicilis, mentre els agents iniciaven la recerca de l’artefacte; després  de tot això, van comprovar que era una falsa alarma.

La investigació va permetre determinar el lloc des d’on es va realitzar la trucada, i es va concloure que el sospitós ja havia realitzat 10 trucades al telèfon d’emergències per alertar de falsos incidents a la localitat, cosa que havia significat la mobilització innecessària de policies, bombers i ambulàncies.