Un estafador posa en alerta els taxistes de Barcelona

0
taxista agresssió sexual Barcelona
El taxista va agredir presumptament cinc noies| Diari Català (foto: Europa Press)

L’Institut Metropolità del Taxi informa que una persona es fa passar pel representant d’una asseguradora i demana una bestreta als taxistes per realitzar una gestió a canvi del 10% de recàrrec

 

 

Alarma dins del col·lectiu de taxistes de l’Àrea Metropolitana: els Mossos han fet arribar a l’Institut Metropolità del Taxi (IMET) un avís per estafa als conductors. Es tractaria d’un home que es fa passar per representant d’una asseguradora, i demana una bestreta per realitzar una gestió urgent, a canvi d’un 10% de recàrrec a la tarifa del taxista pels serveis realitzats.

L’IMET ha emès un comunicat al col·lectiu de taxistes amb el detall de l’estafa. Segons l’institut, l’home es fa passar per responsable de l’Àrea d’Assistència de la companyia Mapfre i ofereix al taxista ser part de la seva xarxa de col·laboradors per tal d’estafar-lo. Quan el taxista accepta la col·laboració, l’estafador li encarrega una gestió d’assistència urgent. En aquest sentit, li demana que compri uns bitllets de transport per entregar-los a un fals client, i el taxista ha d’abonar per anticipat el cost, a canvi d’un 10% de recàrrec a la seva tarifa per les gestions realitzades.

L’estafa es descobreix quan el taxista contacta amb la companyia, enviant-los la factura dels bitlles demanant l’abonament més el 10% del recàrrec promès. La companyia els comunica que aquest presumpte estafador no pertany a l’empresa. A més, el fals client ha retornat els bitllets i s’ha quedat amb la bestreta del taxista. Els taxistes poden denunciar l’estafa als Mossos. A més, l’IMET dóna algunes claus per prevenir l’estafa.