Un expert creu que Marco Rubio guanyarà les primàries republicanes

0
UAO abat oliva
Foto: EP

El professor Pérez Martínez vaticina que el ‘superdimarts’ deixarà la pugna entre Rubio i Ted Cruz

 

Malgrat el resultat advers per ell aquest dimarts a New Hampshire, el professor d’International Law de la Universitat Abat Oliba ,CEU Ignasi Pérez Martínez, ha augurat que Marco Rubio guanyarà les primàries del Partit Republicà i que “acabarà vencent a les presidencials de novembre, i si no ho fa, perdrà per un marge mínim”.

Pérez Martínez ha considerat que per a demòcrates i republicans el ‘superdimarts’ serà decisiu, i que en el cas del Partit Demòcrata “aplanarà el camí d’Hillary Clinton tot i que rebrà un toc d’atenció sobre la seva indefinició en aspectes clau”.

En el bàndol republicà, el ‘superdimarts’ de l’1 de març vaticina que deixarà la pugna entre Marco Rubio i Ted Cruz, i considera que, tot i que estarà disputat, s’imposarà Rubio a la carrera.

El professor ha assegurat que l’origen del sistema d’elecció nord-americà es remunta al segle XIX i va ser articulat com a forma d'”escollir candidat a mig camí entre la direcció del partit i els afiliats”.

Ha afirmat que la virtut d’aquest sistema és trobar el candidat que més bé connecti amb els votants, però que es corre el risc que surti un candidat “massa ideologitzat que no aconsegueixi convèncer la majoria de la societat nord-americana, que, en general, és més moderada”.