Parlem d’un Ford Focus RS edició limitada amb uns 100 quilograms menys

Dubtes, rumors, plans de futur, totes les especulacions són vàlides si parlem d’un Ford Focus RS. Tot just fa poc que ja es pot demanar el model als concessionaris i s’ha posicionat com el compacte esportiu amb les prestacions més radicals (en comparació amb Civic Type R, Leon Cupra, Audi S3, etc) però sembla que la marca de l’oval no en té prou, en vol més. Des del mitjà Autocar arriba una notícia on s’afirma que Ford planeja un Focus RS més radical que es col·loqui a l’altura de l’Audi RS3 o Mercedes-Benz A 45 AMG.

Recordem que el Ford Focus RS munta el motor EcoBoost de 2.3 litres amb 350 CV de potència que envia a les quatre rodes i suposa una acceleració de 0 a 100 km/h en només 4,7 segons. Però això no és tot, ja que la seva configuració assegura una dinàmica brutal i, a més a més, equipa un Drift Mode que permet realitzar Drifting fàcilment.

Però és el que diem, sembla que tot això a Ford encara li sembla poc i vol anar més enllà, això sí, en una suposada edició limitada que no tindria la gran tirada dels seus competidors directes. Diuen que la potència seria la mateixa ja que el treball es centraria en posar a dieta el Ford Focus RS i rebaixar el pes al voltant dels 100 quilograms, el que suposaria un pas per corba i una acceleració més endimoniada. Tot això s’aconseguiria eliminant elements innecessaris de l’habitacle i substituint peces de la carrosseria per altres més lleugeres d’alumini reforçat, magnesi i plàstic reforçat amb fibra de carboni. A tot això s’afegiria un autoblocatge electrònic i una nova caixa automàtica de doble embragatge.

De moment tot això són especulacions que no estan confirmades, però en el cas que arribés seria una gran notícia i una autèntica bèstia que caldria veure com balla sobre la superfície d’un circuit. Fins llavors, esperàrem que la marca de l’oval confirmi el que tots esperem.