Van detenir la propietària i el seu cosí, de 48 i 44 anys, nacionalitat espanyola

Els Mossos d’Esquadra han detingut els propietaris d’una residència geriàtrica de Castelldefels (Barcelona) per presumptament estafar més de 41.000 euros a set residents, ha informat aquest dissabte la policia catalana.

La investigació va començar l’estiu passat, quan els investigadors van rebre una informació que els propietaris, un home i una dona, feien càrrecs econòmics molt superiors a les quotes fixades a residents que no tenien familiars que els cuidessin directament i que tenien solvència econòmica.

Els policies es van centrar en l’anàlisi dels moviments econòmics de la societat limitada gestora del geriàtric i van poder constatar l’estafa, i la informació aconseguida va permetre elevar el nombre de víctimes a set, amb de 41.000 euros estafats.

Els agents van poder constatar cobraments d’imports injustificats que en alguns casos multiplicaven per 15 l’import real dels serveis, segons les mateixes fonts.

El 28 de desembre, els Mossos van detenir la propietària i el seu cosí, de 48 i 44 anys, nacionalitat espanyola i responsables de la societat administradora de la residència, i van fer registres en els seus domicilis de Begues i Gavà (Barcelona).

Els investigadors no descarten que a partir de l’anàlisi de la documentació intervinguda s’elevin el nombre de víctimes i els diners defraudat.

El jutge va deixar en llibertat amb càrrecs els detinguts, però els va retenir el passaport amb l’obligació de comparèixer periòdicament davant de l’autoritat judicial i els va prohibir acostar-se tant a la residència com als ancians perjudicats.

La Conselleria de Benestar Social i Família de la Generalitat s’ha fet càrrec dels residents i els ha reubicat en una altra residència, a Gavà, després que el geriàtric hagi estat clausurat.