Un home de raça negra és abatut per part d’un policia a Baltimore

0
Les morts per part de la policia a Estats Units ja sumen un total de 862

Keith McLeod, un home de raça negra va ser abatut a trets per part d’un policia a Maryland (EUA) el passat dimecres

Els fets van succeir el passat dimecress, quan McLeod, un jove de 19 anys, va intentar adquirir un xarop a una farmàcia a través d’una recepta falsa. El farmacèutic, en detectar-ho va avisar la policia, que ha declarat que es tracta d’un xarop per la tos que sovint s’utilitza barrejat amb l’alcohol per produir major efecte.

Poc després de desplegar-se el cos de policia es va intentar detenir el jove i, segons informen les fonts policials del comtat de Baltimore, un dels policies en veure que “no s’aturava i no deixava de furgar en la seva butxaca com si volgués treure una arma” va disparar-lo. Poques hores després, des de l’hospital on va ser traslladat es certificava la seva mort.

La policia de Baltimore, torna a estar un cop més en el punt de mira per l’ús de possibles patrons discriminatoris, després que la mort del jove de 19 anys Freddie Gray, també de raça negra, fos declarada un homicidi i fossin imputats sis policies.

Aquest fet però, no es tracta d’un fet aïllat, ja que aquest any les persones mortes per part de la policia estatunidenca ja sumen un total de 862.