L’individu mataria a Canadà

La Policia canadenca va examinar un vídeo impactant, un home vestit com el Joker de Batman, l’enemic del ratpenat amenaça de matar un àrab o un musulmà a la setmana. Les autoritats han actuat amb rapidesa i han detingut a una persona vinculada amb el vídeo però encara no han pogut confirmar si ha estat ell l’autor del vídeo. El detingut té 24 anys i s’està investiguen si va actuar sol o acompanyat perquè se sospita que hi ha més gent implicada en aquestes amenaces. La Policia ha registrat la casa del sospitós, així ho confirmava André Leclerc, portaveu de la Policia.

Després del tràgic divendres a París, la tensió a Canadà ha augmentat i s’han produït brots de violència en contra dels musulmans. El vídeo censurat del Youtube, un home amb un accent del Quebec, anuncia amenaçant amb una pistola que a partir de la setmana que ve matarà a un àrab o un musulmà del territori cada setmana. L’home també esmenta l’existència de còmplices amb idees afins a les seves que l’ajudaran a perpetrar els atacs.

Si un llances amenaces a través de les xarxes socials o Internet, al món real existeixen conseqüències molt concretes; el codi penal ens permet denunciar a les persones que fan coses així”, havia afirmat hores després si es fes públic el vídeo un portaveu policial a Vice News.

El subjecte detingut compareixerà aquesta tarda davant els jutges on la fiscalia presentarà acusacions pel delicte d’amenaça. És possible que sigui també acusat d’incitació a témer un acte terrorista -un crim perquè podria ser condemnat a 5 anys de presó- i d’incitació pública a l’odi, que podria donar-li altres dos anys de presó. Tornarà el Joker a Canadà?