Un adolescent turc d’origen kurd ha atacat el professor jueu

Un professor jueu ha patit ferides lleus a l’esquena i en una mà en un atac amb matxet comès a Marsella per un adolescent de 15 anys que, davant de les forces de seguretat, ha dit actuar “en nom d’Estat Islàmic”.

L’incident ha ocorregut al mig del carrer, quan un adolescent turc d’origen kurd ha atacat el professor, que duia una quipà, prop de l’escola jueva La Source. L’agressor ha fugit i ha deixat abandonada l’arma de l’atac, però ha estat arrestat per la Policia en deu minuts.

El fiscal de Marsella, Brice Robin, ha explicat davant dels mitjans que el detingut ha al·legat que va actuar “en nom d’Al·là, en nom d’Estat Islàmic”. Davant de les autoritats, ha defensat el caràcter antisemita de la seva agressió i va amenaçar amb nous atacs si era posat en llibertat, segons recull el diari ‘Le Figaro’.

L’adolescent, sense antecedents i en plenes facultats mentals –segons l’opinió de la Fiscalia–, s’enfronta ara a una investigació per “temptativa d’assassinat amb motius religiosos” i “apologia de terrorisme”.

El president de França, François Hollande, ha considerat “injustificable” aquest fet i ha donat “tot el suport a la víctima”. El mandatari ha promès “la mobilització dels poders públics per afrontar amb més fermesa l’antisemitisme i el racisme”.

Per la seva banda, el ministre de l’Interior, Bernard Cazeneuve, ha condemnat l'”escandalós atac antisemita”. “Tot el meu suport a la víctima d’aquest escandalós atac antisemita”, ha afirmat Cazeneuve a través del seu compte de Twitter.