Un mort i un ferit per un tiroteig en el campus de la Universitat Sud de Texas

0
tiroteig texas
@TiffanyKHOU

Una nova matança als EUA

Una persona ha mort i una altra ha resultat ferida en un tiroteig aquest divendres en una residència d’estudiants del campus de la Universitat Sud de Texas (TSU), segons ha informat la policia de Houston.

El succés ha ocorregut a les 11.30 (hora local), quan tres homes armats s’han acostat a les víctimes a l‘aparcament de la residència i han obert foc en contra seu, matant a un i ferint a un altre.

El mort és un estudiant de primer any, segons ha detallat el president de la TSU, John Rudley. “Era un jove que estava intentant aconseguir una vida. Tant de bo encara estigués aquí“, ha dit en declaracions recollides per la televisió local KHOU.

Tres persones han estat detingudes com a sospitosos, d’acord amb el portaveu de la policia de Houston, Jody Silva. Els tres són estudiants de TSU, ha confirmat Rudley.

“Això és cada vegada més freqüent”, ha lamentat Rudley. Unes hores abans, de matinada, una altra persona ha estat tirotejada en la mateixa residència d’estudiants i està greu. A més, aquest divendres una persona ha mort i tres han resultat ferides per un altre tiroteig en un campus d’Arizona.

Aquests incidents coincideixen amb la visita del president dels Estats Units, Barack Obama, a Roseburg (Oregon), on el passat 1 d’octubre es va produir un altre atac. Chris Harper-Mercer, de 26 anys, va matar a nou persones abans de treure’s la vida.

Els atacs en centres universitaris es produeixen vuit dies després de l’ocorregut en Roseburg, Oregon, que va deixar 10 morts i que va tornar a encendre el debat sobre les armes. En aquella ocasió, el president Barack Obama va declarar que cal “canviar les nostres lleis”, i va urgir als legisladors a avançar en lleis més restrictives.

Això no és alguna cosa que puc fer solament -va dir Obama– haig de tenir a un Congrés i governadors que estiguin disposats a treballar amb mi. Espero i predico per no haver de sortir novament a oferir les meves condolences a les famílies. Però d’acord amb la meva experiència com a president, no puc garantir-ho i és terrible dir-ho”.