Presó per a un neonazi per incitar a l’odi contra gais, jueus i negres des d’un bloc

Un jutjat de Barcelona ha condemnat un neonazi a tres anys de presó per incitar a l’odi contra homosexuals, jueus i negres, entre d’altres col·lectius, i defensar “la supremacia de la raça ària” des d’un bloc d’internet del qual era el creador i administrador.

La decisió judicial arriba després d’un acord de conformitat entre la Fiscalia i l’acusat –que reconeix els fets–, al qual el Jutjat penal 16 de Barcelona ha condemnat per tres delictes: contra els drets fonamentals, difusió d’idees que justifiquen el genocidi i un últim de tinença d’armes prohibides.

El ja condemnat va crear el bloc ‘resistenciasinlider.blogspot.com‘ expressament per “difondre massiva i indiscriminadament” documents, vídeos, notícies i opinions de caràcter ofensiu i denigrant contra persones que professen la religió musulmana, jueus, immigrants, homosexuals, transsexuals i afrodescendents.

La pàgina web fins i tot comptava amb “verdaders manuals” en els quals es donava instruccions precises sobre com fer resistència i activisme des de l’entorn neonazi i sobre com agredir físicament persones, a més d’accions de sabotatge a organismes oficials.

També defensava el retorn a règims totalitaris com el III Reich dels anys 30 i buscava la confrontació amb grups ideològicament rivals, segons la sentència, que és ferma i no admet recurs.