Sirindhorna Khoratensis mesurava dos metres d’alçada i pesava una tunelada

Sirindhorna Khoratensis, així han batejat a la nova espècie de dinosaure iguànid descoberta a Tailàndia. La nova criatura, trobada per un grup d’investigadors internacionals, és un herbívor que va viure per aquestes zones asiàtiques fa uns 120 milions d’anys. L’esquelet mesurava dos metres d’alçada, per sis d’ample i es diu que Sirindhorna podia haver pesat al voltant d’una tunelada.

Pratueng Jintasakul, director de l’institut Nord-oriental per a la Investigació de Fustes petrificades i els Recursos Minerals, ha explicat a EFE que les característiques d’aquest nou ser són molt curioses: “Porto diversos anys treballant i col·laborant amb un museu paleontològic japonès i els ossos d’aquest dinosaure, descoberts a tres quilòmetres del museu, tenen unes característiques úniques: la seva llarga mandíbula acabada en forma de bec i les seves garres afilades que utilitzava per comptar”.

Els descobridors continuen treballant a la mateixa àrea, ara ja a tres metres de profunditat. No els sorprén gaire aquesta troballa perquè Tailàndia és la nació del sud-est asiàtic amb més restes fòssils.