Un nou impost per a cotxes i furgonetes?

0
Canvi climàtic de Catalunya
Canvi climàtic de Catalunya
Canvi climàtic de Catalunya
Canvi climàtic de Catalunya

L’avantprojecte del canvi climàtic així preveu

L’avantprojecte de llei del canvi climàtic de Catalunya preveu un impost ambiental sobre les emissions de diòxid de carboni (CO2) que emeten els cotxes i les furgonetes, ha informat el Govern en un comunicat.

Aquesta figura impositiva busca incentivar “canvis” en el comportament ambiental i apostar per models més sostenibles, segons ha explicat aquest dimarts la consellera de Benestar Social i Família i portaveu del Govern, Neus Munté, després del Consell Executiu.

L’avantprojecte, que el Govern ha donat per finalitzat, ha estat redactat per la Conselleria de Territori per “arribar a unes metes de reducció d’emissions que afavoriran la transició de Catalunya cap a un model de desenvolupament sostenible”.

El Govern ha aprovat fixar en un 40% la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle per al 2030 respecte a les xifres del 2005, i també ha determinat projectes d’adaptació amb la finalitat de fomentar el progrés en la reducció de la vulnerabilitat.

La reducció d’emissions s’ha calculat d’acord amb l’objectiu general acordat per la UE del 2030 i a partir de la metodologia europea en funció de cada estat membre i el seu PIB per càpita.

Per al compliment de la llei, està prevista la creació del Fons Climàtic, que haurà d’alimentar-se de recursos procedents de la territorialització del Fons de Carboni per a una economia sostenible (Fes-CO2) creat per l’Estat el 2011.

També es crea l’Inventari d’Emissions a l’Atmosfera de Catalunya com a complement de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica, que actualment està en funcionament com a sistema de detecció dels nivells d’immissió dels principals contaminants.