Catalunya celebra el Día Mundial de la poesia amb multitud d’actes

“Què seríem nosaltres sense les paraules? A qui li han dedicat una poesia i no s’ha emocionat? Aquesta persona no és humana”, diu el bloguer ‘Elmarescolorazul‘ i té tota la raó. Per aquest comentari observat a Twitter i en honor als amants dels poemes i els recitals, destacar que com cada any, el 21 de març, se celebra el Dia Mundial de la Poesia.

La gent que estima a les figures retòriques com són la metàfora, l’al·literació o l’anàfora estan d’enhorabona. Aquesta festivitat ens ajuda a reflexionar sobre el poder del llenguatge poètic i la riquesa per veure les capacitats creadores de cada persona. Avui, n’hi ha un munt d’activitats que feliciten a les paraules pel seu aniversari poètic. A Catalunya també?

Doncs sí: a Barcelona, per exemple, es protagonitzarà una jornada al centre d’Arts Santa Mònica de Barcelona, amb la lectura del poema ‘Preneu les roses’, creat especialment per a l’ocasió per Olga Xirinacs. A Valls, també, a la ràdio es celebra el Dia Mundial de la Poesia anant a la ràdio i enregistrant la lectura d’un poema en diverses llengües. Aquests poemes es van emetent, durant tot el dia, amb el títol ‘Un minut de poesia’.

I pels més petits també hi ha celebració poética. Concretament, a Vilanova i la Geltrú, és on es faran activitats fetes pels infants. S’escriuran poemes i s’exposaran a la biblioteca municipal en un dossier a la sala infantil perquè ho puguin gaudir tots els lectors. Aquesta activitat és adreçada a nens i nenes fins als 14 anys amb motiu del DMP i del Dia Internacional del llibre infantil i juvenil (2 d’abril).

Aquestes i moltes altres activitats enlluernen a la poètica aquesta setmana. I és que la poesia és passió, alegria, tristesa, ràbia… per què no poder gaudir d’aquests sentiments transmesos en agradables paraules a través d’una festivitat? La poesia, doncs, et pot fer sentir millor, ja que “encara que em cridin boig, prefereixo seguir buscant en un poema el millor dels meus motius de recerca… la felicitat” (Acción Poètica.com). Llavors, fes-ho i cerca en aquest dia la teva millor poesia.