Un premi sobre salut premiat al Big Data Congress de Barcelona

0
Big Data Congress | Diari Català
Foto: Big Data Congress Barcelona
Big Data Congress | Diari Català
Foto: Big Data Congress Barcelona

El Big Data Congress de Barcelona premia un projecte sobre salut de Manel Baradad i  Ana María Freire

Els premis del congrés Big Data Congress de Barcelona han guardonat un projecte que explora la situació de la salut a partir de la gestió de dades i una tesi doctoral que millora la programació per construir motors de cerca més eficients, ha informat el certamen aquest dimecres en un comunicat.

El projecte sanitari és una eina per a la visualització, l’anàlisi i l’explotació de les dades historials electròniques dels pacients associats a l’Institut Català de la Salut (ICS) que permet entendre i explorar la situació de la salut, vigilar la polimedicació i generar alertes als metges.

L‘autor, Manel Baradad, ha rebut un premi de 1.000 euros pel seu projecte de final de carrera, que es troba en fase de desenvolupament i porta el nom de ‘System for the analysis and visualization of medical data for the ICS’.

La tesi doctoral es basa en la definició d’un model matemàtic que estableix un llindar entre l’energia i latència del motor de cerca i proposa tècniques per reduir el temps de resposta de les consultes, estimant el servidor que estarà inactiu més ràpidament.

L‘autora, Ana María Freire, ha rebut un premi de 1.500 euros per la seva investigació, que porta el nom de ‘Query Efficiency Techniques and Power/ Latency Trade-off Model for Large-Scale Search Engines’.

El Big Data Congress de Barcelona ha tingut lloc aquest dimarts i dimecres amb l’assistència de més d’un miler de professionals, un esdeveniment organitzat pel Centre d’Excel·lència en Big Data de Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, Eurecat i la companyia de programari Oracle.