EUA contra Jihadi John - Diari Català
@xarxes socials

Detingut un pres de la presó de Segòvia per adoctrinar en el jihadisme i intentar captar reclusos

Agents de la Brigada Provincial d’Informació de la Policia Nacional de Madrid, en col·laboració amb la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, han detingut aquest dilluns un reclús al centre Penitenciari Segòvia que, des de la presó, intentava captar i adoctrinar interns per al DAESH (Estat Islàmic) amb la intenció de formar-los en els ideals de l’organització terrorista.

A l’arrestat se l’acusa també d’un delicte d’amenaces, que feia en nom d’Abu Bakr al-Baghdadi, màxim dirigent d’aquest grup criminal.

El detingut, originari del Marroc, i de 42 anys, compleix condemna per delictes a l’àmbit de la violència de gènere i està considerat com una persona totalment radicalitzada. L’arrestat dirigia fonamentalment les seves tasques de captació i reclutament a interns que tenien condemnes a punt de finalitzar, segons Interior.

Fonts de la lluita antiterrorista informen a Europa Press que és habitual que els interns radicalitzats a l’islam busquin sempre per a les seves tasques de proselitisme interns als quals els queda poca condemna per complir i poden estar aviat al carrer.

OPERACIÓ KHALYA

La detenció d’aquest dilluns s’ha portat a terme en el marc de l‘operació Khalya en què han estat detingudes dues persones més el passat 26 d’octubre per enviament de cartes amb amenaces. Aquests dos arrestos també s’han produït en centres penitenciaris.

Els dos detinguts l’octubre passat eren acusats d’enviar un mínim d’una carta amb amenaces de bomba a la seu del PP. Eren dos homes de 41 i 43 anys, un nascut a el Marroc i l’altre a Itàlia, i les identitats responen a les inicials de J.E.H.B. i R.M.

Segons han informat a Europa Press fonts de la investigació, tots dos es trobaven en els centres penitenciaris de Segòvia i el Puerto de Santa María (Cadis). La carta anava dirigida a nom d’Esperanza Aguirre, estava escrita en àrab i en ella s’amenaçava amb fer explotar una bomba a Madrid i una altra a Barcelona.

La missiva també incloïa amenaces contra el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. En aquesta carta deien actuar “en nom d’Al·là i dels germans mujahidins“, segons les mateixes fonts consultades. També citaven a Mahoma i al líder de l’Estat Islàmic, Abu Bakr Al Baghdadi, també conegut entre els seus fidels com ‘El califa Ibrahim‘.