Un revisor de Rodalies, ferit greu després de demanar un bitllet

0
Rodalies R11 successos
Imatge d'arxiu d'un tren de Rodalies Renfe | Foto: Europa Press

Un grup de joves va atacar un revisor just després d’insultar-lo i animar a la gent a que no li ensenyessin el bitllet

 

Un interventor de Rodalies va ser víctima d’una greu agressió dilluns quan va demanar els bitllets a l’estació de Gualba (Barcelona) en un tren de la línia R11, han informat els sindicats amb representació en Renfe aquest dimecres en un comunicat.

Els fets van passar mentre l’interventor demanava bitllets als passatgers, quan un grup va aparèixer cridant els viatgers perquè no ensenyessin res a qui van qualificar de “‘pringao’ de bitllets”, i això va fer que els demanés que baixaran en la pròxima parada, segons els sindicats.

Quan van arribar a l’estació, dues persones el van atacar per darrere, llançant-lo a l’andana, on va ser escopit i copejat fins que va perdre la consciència i els individus es van donar a la fuga.

L’interventor va haver de ser atès pels usuaris del tren, ja que a l’estació de Gualba no hi ha personal d’estacions ni de seguretat en tot el dia, han lamentat els sindicats.

“Falten procediments”

Per als sindicats Confederació Intersindical, UGT, CGT, CCOO i Semaf, l’agressió demostra que no hi ha “procediments eficaços” per a una resposta ràpida en aquests casos per part de les companyies de seguretat contractades per Renfe, ni per la Policia.

Per aquest motiu, demanen una major presència de personal de seguretat en trens i estacions, més interventors, un pla d’actuació contra el frau, càmeres de seguretat en totes les estacions i que es desenvolupin procediments administratius eficaços davant d’agressions al personal i als viatgers.

Alhora, també lamenten que no s’hagin pogut reunir amb la Conselleria de Territori de la Generalitat, després que aquesta es comprometés després d’una agressió a un altre interventor a l’agost.