Jan Freixa ha estat guardonat amb el prestigiós premi

Jan Freixa, un jove terrassenc de 22 anys, s’ha endut el Concurs de Disseny de Nissan atorgat pel fabricant japonès de cotxes, la revista Autopista i el màster en Styling y Diseño del automóvil de la Universitat Politècnica de València (UPV) gràcies al seu prototip autònom anomenat Nissan Ryonaji, el qual està inspirat en un jardí japonès.

Jan Freixa, estudiant del grau de Disseny Industrial i Desenvolupament del Producte a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrials, Aeroespacials i Audiovisuals de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha guanyat un dels premis més prestigiosos de disseny d’automòbils. I aquest no és l’únic premi que aporta el seu currículum ja que amb 17 anys Jan Freixa ja havia guanyat aquest mateix premi en categoria juvenil i amb 20 anys el premi de disseny de Seat.

El Nissan Ryonaji creat per Jan Freixa està inspirat en un jardí japonès de la ciutat nipona de Kyoto i aporta unes línies que, segons el creador, evoquen a les formes i moviments que desprèn aquest jardí. Així mateix, també està creat amb la finalitat de ser un vehicle autònom, una solució tècnica que les marques entenen com una projecció de futur no gaire llunyà on els vehicles ens portaran d’un punt a un altre sense que nosaltres haguem d’interferir en la conducció del mateix.

Les dimensions d’aquest Nissan Ryonaji són força generoses i l’aerodinàmica és essencial per entendre la seva silueta estirada. Jan Freixa assegura que la seva intenció és que transmeti la mateixa pau que es respira al jardí que porta la inspiració del seu disseny. Això sí, sense trencar amb els patrons de disseny propis de Nissan.

Després de guanyar aquest premi, Jan Freixa s’uneix als altres 17 guanyadors anteriors d’aquest concurs, el que suposa una porta oberta per entrar a treballar a les principals àrees de disseny de molts fabricants d’automòbils.