Un terratrèmol a Argentina de 6,0 sacseja el nord-est

0
Terremoto argentina
@eluniversal
Terremoto argentina
@eluniversal

La terra tremola a l’Argentina

Un sisme de magnitud 6,0 en l’escala de Richter ha sacsejat el nord-oest de l’Argentina aquest dissabte a les 08.33 (hora local), segons ha assenyalat l’Institut Nacional de Prevenció Sísmica (Inpres).

El terratrèmol s’ha produït a uns 131 quilòmetres del sud-est de Salta, amb un hipocentre a 10 km de profunditat i, segons ha destacat el diari ‘La Nación‘, s’hauria sentit a Tucumán i alguns sectors de Catamarca.

L’epicentre s’ha localitzat a prop de la ciutat de Metán, una població pròxima a Salta, la capital de la província i a 163 quilòmetres de San Miguel (Tucumán)

Un dels veïns de la zona, Luis, ha declarat a l’emissora TN que havia sentit una espècie d'”explosió” i que “la tremolor va durar molt poc”

Segons El UniversalUna trentena de persones d’aquesta localitat han estat assistides per ferides lleus a l’hospital Sant Francisco Solano, segons van informar els mitjans locals per veu del gerent del centre, José Bazan.

L’alcalde del Galpón, Héctor Romero, va detallar que set famílies van perdre els seus habitatges, es va esfondrar una escola i es va tallar el subministrament elèctric.

El governador provincial, Juan Manuel Urtubey, va visitar aquesta localitat i va prometre assistència als veïns.