Terratremol cerdanya - Diari Català

El terratrèmol té l’epicentre entre Alp i Toses, a 3 KM de profunditat

Un sisme de 3,1 graus a l’escala de Richter s’ha deixat sentir a la Cerdanya, segons ha informat l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El terratrèmol s’ha produït sobre les dotze del migdia i ha tingut l’epicentre entre Alp i Toses, a 3 KM de profunditat.

Segons l’Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment, el terratrèmol ha estat precedit per un altre sisme de menor intensitat de 2 graus a l’escala de Richter, a les 12:06 hores, i l’ha seguit un altre d’1,8, a les 12:27 hores.

No hi ha constància que el sisme hagi produït danys. Segons Protecció Civil, no s’han produït trucades al telèfon d’emergències 112.

El moviment s’ha pogut notar a poblacions de la Cerdanya com Alp o Castellar de N’Hug al Berguedà. En aquesta última població, el seu alcalde, Salvador Federico, ha notat el sisme des del mateix ajuntament i comentava que “estaven reunits al consistori i la secretaria ha notat que el terra tremolava una mica més del compte simplement i pensàvem que era un autocar que arrencava als afores de l’ajuntament, ha estat tot molt ràpid”.Terratremol cerdanya - Diari Català