Decomissen més de 200 armes i 300 quilos d’explosius a un veí de Camprodon

La Guàrdia Civil ha confiscat més de 200 armes, 300 quilos d’explosius a més de munició i 297 detonadors que un veí de Camprodon (Girona) tenia amagats a casa seva, i que suposa la confiscació d’armes més gran que s’ha fet a la província.

En declaracions als mitjans, el tinent encarregat de l’operació, Agustín Gómez, ha assegurat que “el material podria haver explotat en qualsevol moment” perquè és vell i deteriorat.

Gómez ha assegurat que el propietari, un veí de la població de 71 anys, “no tenia intenció d’usar les armes” i tampoc “era conscient” del perill d’explosionar que tenia el material.

Es tracta de material antic amb peces de la segona guerra mundial, entre els quals hi ha subfusells d’assalt, granades de mà i munició bèl·lica, que l’home no estava autoritzat a tenir a casa, malgrat que té llicència d’armes de caça.

La Guàrdia Civil també ha imputat un veí de 41 anys i que tenia 26 pistoles a casa seva que han estat requisades; els dos homes han estat acusats d’un delicte de dipòsit d’explosius, i han quedat en llibertat en espera de judici.