Un ‘wearable’ per els qui vénen de camí a est món

  0
  Un 'wearable' per els qui vénen de camí a est món

  Un 'wearable' per els qui vénen de camí a est món

  Hi ha ‘wearables’ fins per nonats.

  L’edat mínima per regalar un dispositiu tecnològic als nostres fills cada vegada es redueix més i més. De fet, ja hi ha qui pensa comprar als seus plançons un ‘wearable‘… quan encara estan en el ventre de la seva mare. Fruit d’això han creat Ritme Beats, un cinturó que permetrà saber com està el bebè mentre esperen la seva arribada al món als qui vagin a estrenar maternitat

  Per si no tinguéssim suficient amb saber quants passos donem al cap del dia, com marxa el nostre cor o l’estat en què es troben d’altres variables del nostre organisme de les quals ara no perdem detall amb les ‘fit bands‘ i els smartwatches, ja hi ha qui s’ha proposat contagiar d’aquesta preocupació als seus plançons. Millor dit, als petits que encara estan en camí.

  La signatura israeliana Nuvo Group ha presentat recentment un ‘wearable‘ pels qui vénen de camí a aquest món. El seu nou producte, el cinturó Ritme Beats, permetrà als qui esperen l’arribada d’un nou membre de la família saber si l’embaràs avança correctament.

  Més enllà, és clar, de les revisions mèdiques i de les ecografies a les quals ha de sotmetre’s la mare amb els especialistes mèdics, aquest dispositiu farà possible que els progenitors estiguin tranquils i tinguin la certesa que no hi ha cap contratemps. Segons ha explicat la companyia, que preveu treure-ho al mercat a la fi de 2015, aquest nou producte estarà equipat amb fins a 13 sensors.

  En el cinturó que la mare col·locarà al voltant del seu budell hi haurà sensors de moviment, de so i d’electrocardiograma, per així saber si el petit dóna una puntada i també si el seu cor batega al ritme que ha de fer-ho. Totes aquestes dades recollides pel dispositiu seran processats i emmagatzemats en una plataforma en el núvol perquè tant els pares com els metges que segueixen el desenvolupament de l’embaràs puguin consultar-los a través d’una aplicació en la seva smartphone.

  Així, quan el nonat doni una puntada, la mare ho sentirà i el pare podrà dir allò de “va a ser futbolista” ensenyant les proves en el seu telèfon mòbil. De la mateixa forma, per allò que adorem compartir les nostres petites alegries a les xarxes socials, els futurs pares podran gravar els batecs del cor del petit que està en camí i compartir-los amb familiars i amics.

  Ja en 2010, Nuvo Group va llançar al comprat Ritme, un cinturó bastant similar al nou ‘wearable‘ que permetia als pares començar a instruir l’oïda musical dels seus plançons.

  La idea consistia que, per fer-los més amena l’espera en el ventre de la mare, el dispositiu incorporava quatre petits altaveus que, segons la signatura israeliana, permetien que el nonat rebés aquests impulsos. A més, els pares podrien gravar les seves pròpies veus i aconseguir que el seu petit els conegués abans d’arribar fins i tot a néixer.

  No oblidem que l’oïda és un dels sentits que més es desenvolupen durant aquesta etapa. Tant és així que, com apunten a la mateixa web del producte, el nonat pot arribar a escoltar a partir de les 17 setmanes d’embaràs. D’aquí la idea d’un dispositiu com a Ritme.

  A més, la música augmenta la unió entre els membres de la futura família i redueix l’estrès, tant el de la petita criatura com el de la mare, que pot compartir amb el seu plançó aquests mateixos sons amb els seus propis auriculars.

  Ara l’equip de Nuvo Group sembla disposat a anar un pas més enllà. Els pares i mares que componen l’equip d’aquesta signatura israeliana estan ja treballant en la següent fase d’aquest ‘wearable‘ per nonats.
  Si primer va ser la música i després va arribar l’hora que els pares sabessin que la criatura estava ben en el ventre matern, ara el seu propòsit és dotar als professionals mèdics de dades i estadístiques precisos per poder controlar quan un embaràs transcorre pels llits normals o si, desafortunadament, podrien donar-se complicacions.

  Per a això han dissenyat PregSense, un sistema més avançat que Ritme Beats, capaç de proporcionar estadístiques més abundants i precises sobre la salut del nonat i de la mare: des de la freqüència cardíaca de tots dos fins a l’estat de somni del fetus o les contraccions. Novament, totes aquestes dades quedaran emmagatzemats en una base de dades ‘online‘ a la qual tindran accés els doctors, que així tindran a la seva disposició més proves per poder anticipar-se a una possible complicació de l’embaràs.

  Malgrat tot, ja hi ha alguns experts que han sortit al pas per aplacar l’ona de preocupació que podrien generar aquests dispositius. Adverteixen a tots els futurs pares que aquest tipus d’eines poden generar tant una ansietat innecessària com una falsa tranquil·litat. Al final, les proves mèdiques i les xerrades amb els professionals sanitaris són les que determinen si tot marxa segons l’hagut de.

  La signatura Nuvo Group preveu llançar al comprat Ritme Beats a la fi d’any amb un preu de 250 dòlars (227 euros). Això sí, que els pares s’atinguin a les conseqüències: si abans de néixer ja tenen el seu primer dispositiu tecnològic, gens més aprendre a parlar els estaran demanant un smartphone.