Una bomba la causa del desastre de l’avió rus?

0
accident aeri a egipte - diari catala
Investigadors a la zona dels fets
accident aeri a egipte - diari catala
Investigadors a la zona dels fets

Els EUA està 99,9% segur que va ser una bomba el que va provocar la caiguda de l’avió rus

Diversos alts càrrecs d’Intel·ligència, de l’Exèrcit i de l’entorn nacional de Seguretat han informat la CNN que els Estats Units està gairebé completament segur que l’avió de passatgers rus que es va estavellar el cap de setmana passat a la península del Sinaí va caure a causa d’una bomba.

Després de preguntar-li el grau de convicció des de Washington, un alt càrrec ha respost que la seva seguretat és “del 99,9%”. Una altra font diferent també va confirmar a CNN aquesta hipòtesi dissabte, indicant que des dels Estats Units creien “molt probable que hagués estat abatut per una bomba”.

Les evidències que pogués haver estat una bomba giren entorn d’una conversa interceptada per la Intel·ligència britànica i l’estatunidenca després de l’accident entre efectius de l’autodenominat Estat Islàmic del seu bastió sirià de Raqqa i membres d’un grup vinculat al primer.

Tant Washington com Londres han estat analitzant el llenguatge específic de la conversa per determinar el tipus de bomba i detonador que haurien utilitzat els insurgents i si aquest llenguatge és una representació del que realment va passar.

Diversos alts càrrecs han assegurat que ha estat l’especificitat de la conversa el que ha contribuït directament a enfocar-se en la possibilitat que s’hagués utilitzat una bomba.

L’avió rus es va estavellar el passat 31 d’octubre a la península del Sinaí, hi van morir les 224 persones que viatjaven a bord.