Des de la UEFA asseguren que qualsevol mesura de seguretat és poca i que seria possible que els l’Eurocopa 2016 celebrada a França es juguessin a porta tancada

El terrorisme podria canviar el curs del futbol. Concretament i en un futur pròxim, el de l’Eurocopa de França 2016, on les mesures de seguretat als estadis s’extremaran més que mai. Els atemptats de França, a París durant el mes de novembre del passat 2015 i els de l’aeroport de Brussel·les a Bèlgica han fet saltar totes les alarmes i el món de l’esport també en pot patir les conseqüències.

Giancarlo Abete, un dels alts càrrecs de la UEFA, no descarta que els partits de l’Eurocopa d’aquest estiu, que es disputarà a França, es disputin a porta tancada, sense aficionats als estadis. “No podem descartar la possibilitat de jugar en estadis tancats, mentre no puguem controlar el terrorisme. Els amistosos o partits de competició, puntualment es poden ajornar i disputar en una altra data, però la Euro 2016 és un torneig que no es pot cancel·lar o postposar”, ha explicat el dirigent italià.

Des del passat novembre, data dels atemptats de París, la UEFA té previst augment de la protecció amb un desplegament superior d’efectius. El màxim organisme del futbol europeu disposarà fins a 10.000 membres de seguretat privada durant la competició, el que suposa un 7% més d’unitats per garantir el control de l’Eurocopa.

D’altra banda, Bernard Cazeneuve, ministre d’Interior de França, ha declarat que no poden “estar elevant contínuament el nivell d’alerta perquè ja és molt alt des dels atemptats de gener de 2015″, en referència als atacs a la revista Charlie Hebdo a París.