Detinguda una parella per comprar i revendre per internet amb targetes falsificades

Els Mossos d’Esquadra han detingut una parella per presumptament comprar i revendre a través d’internet dispositius electrònics amb targetes falsificades, ha informat aquest dissabte la policia catalana.

Els agents imputen als detinguts —un camerunès de 28 anys i veí de Lleida i una dominicana de 27 i veïna de l’Hospitalet– 50 delictes de falsificació i tinença de targetes de crèdit i 41 delictes d’estafes bancàries.

La investigació va començar després que l’administrador d’una ‘start up’ que fa d’intermediària en la compra de productes va informar de diverses operacions sospitoses de tres perfils relacionats entre els quals s’havien fet compres d’aparells electrònics d’alta gamma i havien intentat pagar amb targetes de crèdit estrangeres, i que s’havien de lliurar en hotels de Barcelona.

L’administrador va advertir que l’última compra era un portàtil que s’havia de lliurar en un hotel de la capital catalana, i la policia va muntar un dispositiu de seguiment al comprador, que després de rebre el producte va esperar una hora en un banc de l’exterior fins que va aparèixer un comprador de l’ordinador amb qui havia contactat a través d’un web de compravenda.

Sempre utilitzava el mateix ‘modus operandi’: aconseguia la numeració i codi de seguretat de targetes de crèdit estrangeres —va arribar a utilitzar-ne 50–, comprava els productes i ràpidament els revenia.

L’home va ser detingut en el moment en què revenia el portàtil al comprador, i els investigadors van determinar que la seva parella també havia fet compres, i durant el registre del seu pis es van trobar quatre objectes d’electrònica de gamma alta.

Els investigadors creuen que els detinguts obtenien la numeració de les targetes a través d’un contacte que tenien a Gran Bretanya.

Els dos detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial, i la investigació continua oberta per determinar si es van utilitzar aquestes targetes en altres processos il·lícits, sense descartar nous arrestos.