VIDEO – Una ‘chirigota diu “capullo” i “bizco” a Oriol Junqueras

4

Una chirigota plena de tòpics catalans encèn a independentistes i rep resposta des de l’altra banda

 

Una ‘comparsa’ –nom que rep un grup de ‘chirigoteros’- ha decidit en l’edició d’enguany del campionat de ‘chirigotas’ de Cadis utilitzar l’independentisme català com centre de les seves iròniques lletres. Vestits amb barretina i omplint escenari i lletra amb tots els tòpics catalans possibles (cadenat a les butxaques per no gastar, botifarres i estelades a les corbates i fins i tot una foto de Gerard Piquè al clauer), els intèrprets ironitzaven sobre la situació a Catalunya i les reivindicacions d’una part de la ciutadania. Fins i tot l’escenari en sí estava preparat a tal efecte: amb una estelada amb ‘Bob Esponja’ com estrella i amb dos retrats gegants de Jordi Pujol i Artur Mas amb aureòles als seus caps.

Però el moment més polèmic –a raó del que s’ha pogut llegir a les xarxes socials- va arribar quan al finalitzar una de les comparses, els humoristes van cridar “visca la Verge de Montserrat!” per, tot seguit, clamar ¡Viva el capullo de Junqueras!”, al que ells mateixos es van respondre “¡Bizco!”.

De reaccions hi ha hagut de tots colors. Per una banda, un sector independentista ha clamat a les xarxes socials i alguns mitjans contra aquesta xirigota “insultant”. De l’altra, es reclama als que s’hagin pogut sentir ofesos una mica més de sentit comú. Vostès jutgen.