No perdis de vista al Zebra Buggy!

Al Dakar 2016 seguirem les noves aventures del Zebra Buggy. Guerlain Chicherit i Alexandre Winocq, autèntics addictes a les dues rodes motrius, no dubten a assumir riscos perquè progressi la seva petita fera per les pistes argentines i bolivianes.

No va ser l’esperit de contradicció el que va portar a Guerlain Chicherit a no anunciar la seva participació en el Dakar 2016 en la presentació oficial el 18 de novembre com tothom. En aquell moment, tant el pilot com el cap de X-Raid, Sven Quandt, estaven encara dubitatius: “No sabia si aniria a la sortida amb un Mini, un cotxe que participaria en la pugna pels primers llocs, o amb un buggy, conscient que no podria aspirar al mateix resultat. Però fa tres anys que aposto pels buggys, així que estic disposat a sacrificar un nou Dakar perquè evolucioni el projecte”.

Zebra Buggy - Diari Català
Guerlain Chicherit i Alexandre Winocq

“Sacrificar” sembla ser la paraula adequada, tenint en compte la col·lecció d’infortunis del duo Chicherit-Winocq al gener d’aquest any. Malgrat anunciar-se en diverses ocasions, finalment el Zebra Buggy no va abandonar, ni quant les flames van cremar el seu llom, per exemple: “Tots els matins, sabíem que iniciàvem un nou calvari… però al final del dia aconseguíem arribar, encara que no sabíem molt bé com ho havíem assolit. Ha estat, alhora, el pitjor i el millor dels meus Dakar”, recorda Guerlain, que va finalitzar entre els 5 primers al 2010, però que fa gala gairebé amb el mateix orgull de la seva 45a posició al 2015.

Zebra Buggy - Diari Català
Guerlain Chicherit i Alexandre Winocq

Per aquest any, la nova versió del Buggy concebut per X-Raid compta amb poc rodatge i no pot aspirar a mesurar-se amb els millors a llarg termini, però l’optimisme i l’ambició de l’antic campió del món d’esquí extrem no s’han vist gens afectats: “Hi ha moltes qüestions per resoldre, sobretot relatives a la fiabilitat del xassís. La setmana que ve anem a posar a prova per primera vegada les noves evolucions en aquest sentit. Però sé que és capaç d’aconseguir uns molt bons temps, fins i tot de guanyar especials. Aquest és el meu somni per aquest any”.

Font: www.dakar.com