Unes 50 persones concentrades a Barcelona contra la pederàstia als col·legis

0
Protesta maristas
Imatge de la protesta contra la pederàstia | Foto: Europa Press

Una cinquantena de persones reclamen millor actuació per parts dels centres educatius per evitar nous casos com el de Maristes-Les Corts

 

Unes 50 persones s’han concentrat aquest divendres a la plaça del Centre de Barcelona per rebutjar la pederàstia als col·legis i donar suport a les víctimes d’abusos sexuals del col·legi Maristes-les Corts, sota el lema ‘No a la pederàstia. Denuncia-ho’.

A la concentració, convocada per un grup d’exalumnes del col·legi a través de les xarxes socials, hi ha acudit Manuel, el pare del jove que va destapar els presumptes casos d’abusos sexuals per part de l’exprofessor de gimnàstica Joaquin Benítez, que va admetre abusos.

Manuel ha declarat a Europa Press: “És lícit protegir els professors, però no pots fer una concentració per donar suport al centre i una altra per donar suport als professors, perquè són les víctimes les que pateixen”.

L’objectiu de la concentració ha estat trobar una resposta “enèrgica contra aquesta barbàrie”, ha declarat el pare del jove denunciant, i ha recordat que no és contra el col·legi, sinó contra la pederàstia.

Manuel ha afirmat que ja hi ha 27 denúncies davant de Mossos d’Esquadra per presumptes abusos sexuals al centre -entre 15 i 17, contra Benítez- i que han contactat amb ell uns 60 afectats, i ha criticat l’actuació del col·legi: “A mi qui m’ha fallat és el centre, que va ocultar a Mossos que tenia un pederasta confés”.

Una de les mares assistents a la protesta, Isabel, ha lamentat la presència de pocs pares: “Sembla que tinguem vergonya i no hem fet res dolent. A mi això m’entristeix”, ha declarat a la mateixa agència.

Isabel ha explicat que està orgullosa del col·legi però “en això ha patinat, i això s’ha de dir”, i ha criticat l’actuació de l’Ampa, que aquest dilluns es va reunir amb una petita representació dels pares i encara no han comunicat res oficialment als altres.

El dimecres 10 de febrer, més de 100 pares i exalumnes del col·legi Maristes van formar una cadena humana al voltant del col·legi per donar suport a les víctimes i al professorat, en què defensaven l’actuació del director del centre en detectar els casos de suposats abusos a menors.