Unicef alerta que l’arribada de l’hivern agreujarà les dificultats dels nens refugiats

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef) ha alertat aquest dimarts que l’arribada de l’hivern i les restriccions frontereres estan agreujant les dificultats que pateixen els milers de dones i nens refugiats en el seu camí a Europa.

“La nostra preocupació principal és que el fred i les restriccions frontereres impredictibles deixin milers de nens i nenes al llimb, i davant del risc de contraure la grip i malalties respiratòries“, ha explicat a través d’un comunicat la coordinadora especial d’Unicef per a la crisi de migrants i refugiats a Europa, Marie-Pierre Poirier.

Amb l’objectiu de reduir les dificultats i els riscos als quals s’enfronten els refugiats en el seu viatge a Europa, l’agència de l’ONU ha començat a aplicar plans de contingència davant de l’arribada de l’hivern.

La roba d’hivern, les bufandes, i els mitjons per a nadons no són suficients. Aquests nens han sobreviscut auerres, adversitat i dificultats“, ha afirmat Poirier. També ha assegurat que el prioritari és que rebin protecció i suport en el seu camí a Europa.

L’Unicef ja ha començat a intensificar la seva ajuda als principals punts d’acollida que s’han instal·lat a Croàcia, Macedònia, Sèrbia i pròximament ho farà a Eslovènia i Grècia, repartint material impermeable i instal·lant sistemes de calefacció.

Més de 876.000 persones han arribat a Europa a través del Mediterrani des de començament d’any. La proporció de dones i nens refugiats ha augmentat durant els mesos d’estiu, ja que el juny el percentatge era d’un 27% i el novembre ha augmentat fins al 52%.