UNICEF inicia una campanya internacional per aconseguir que els Estats es comprometin a aportar la quantitat necessària per a que quatre milions de nens tornin a l’escola

 

UNICEF calcula que garantir l’escolaritat de quatre milions de nens sirians i dels països del voltant costaria al voltant de 1.400 milions de dòlars (uns 1.285 milions d’euros). L’agència depenent de Nacions Unides ho ha afirmat recentment en base als càlculs de diferents agències, que adverteixen que al voltant de quatre milions d’infants entre 5 i 17 anys necessiten assistència educacional. Aquesta xifra inclou 2,1 milions de nens dins Síria que no van a l’escola i 700.000 menors que ara per ara són fora del seu país, repartits entre Turquia, el Líban i altres països veïns.

Coordinar una ajuda en aquest sentit serà el centre d’una conferència internacional que tindrà lloc aquest dijous a Londres i organitzada per Regne Unit, Alemanya, Kuwait, Noruega i les Nacions Unides. A la trobada, a la que s’espera assisteixin representants de més de 30 països, es debatran diferents idees per solucionar el dèficit educatiu de la regió. En concret, des de les Nacions Unides ha sorgit la iniciativa No lost generation (“no a una generació perduda”, en anglès). Aquesta iniciativa ha de servir, segons UNICEF, per aconseguir els 1.400 milions de dòlars que es necessiten per a que aquests nens, que ja de per sí viuen una situació d’extrema necessitat, no perdin encara més la seva infància.

UNICEF, “molt preocupada” pels 10.000 nens desapareguts

En paral·lel a la iniciativa No lost generation –que es pot seguir a les xarxes socials amb l’etiqueta #NoLostGeneration-, UNICEF ha mostrat aquesta setmana el seu parer envers la noticia publicada a inicis de setmana sobre la desaparició de 10.000 menors refugiats a la seva arribada a Europa. Per a UNICEF, “la notícia dels 10.000 infants no acompanyats desapareguts a Europa confirma que aquests infants s’enfronten a grans perills durant el seu viatge”, segons exposen en una nota a la seva pàgina web, en la que també donen una dada esfereïdora: segons càlculs oficials, existeixen uns 90.000 infants no acompanyats només a Alemanya i Suècia.

Compartir
Article anteriorBMW Mirrorless, adéu als retrovisors
Article següentVÍDEO | Vardy s’inventa un dels gols de l’any
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]