Unidos Podemos: el nom de la coalició Podemos-IU

0
Pablo Iglesias Alberto Garzón
Foto: Europa Press.

Pablo Iglesias i Alberto Garzón han anunciat alhora a Twitter el nom de la confluència dels dos partits per a les eleccions del 26J

Unidos Podemos. Aquest és el nom de la coalició electoral entre Podemos, Izquierda Unida i altres partits, entre ells, Equo.  La decisió s’ha pres poques hores abans d’acabar el termini per registrar les coalicions davant la Junta Electoral Central. L’acord firmat entre Podemos – IU i la resta de formacions per les eleccions del 26 de juny garanteix “la visualització de les imatges i els logos de cada organització en els materials de comunicació, campanya i paperetes de votació”.

El nom de la coalició, Unidos Podemos, ha sigut anunciat a la vegada per Pablo Iglesias i Alberto Garzón a Twitter.  Ha sigut després d’un procés entre els representants dels dos partits. Entre ells, destaquen els respectius secretaris d’Organització, Pablo Echenique, de Podemos, i Adolfo Barrena, de IU.

Cada cop sembla que la confluència entre Podemos i Izquierda Unida està més consolidada. Els simpatitzants dels dos partits han aprovat per àmplia majoria la coalició. Després d’escollir Unidos Podemos com a marca per les eleccions del 26J, queda definir les llistes i preparar la campanya electoral.