Unidos Podemos ja té logotip per a les paperetes electorals

0
Alberto Garzón i Pablo Iglesias celebrant la candidatura Unidos Podemos | Foto: Europa Press.

La coalició no va poder registrar-se davant la Junta Electoral Central per no tenir encara el logotip de la formació per a les paperetes 

La formació política Unidos Podemos ha registrat davant la Junta Electoral Central (JEC) el logotip que apareixerà a les paperetes electorals de la candidatura. En la imatge, sortiran els noms dels tres partits que formen la coalició – Podemos, Izquierda Unida i Equo – i on les sigles de la formació morada ocupen un espai predominant.

Tant des d’Izquierda Unida com des de Podemos han anunciat que aquest logotip només serà utilitzat en les paperetes de la candidatura i no en la resta de materials de la campanya. La raó d’haver registrat una imatge tan ràpidament és el fet que sense ella no rebran l’autorització de la JEC per constituir-se com a coalició de cara a les eleccions.

La candidatura es va presentar davant l’òrgan de control la setmana passada, però no es va acabar registrant perquè li faltava el logotip. El Secretari executiu de l’Àrea Interna i d’Organització d’IU, Adolfo Barrena, va presentar la nit passada la imatge que entregarien a la JEC com a representativa de la coalició.

Els partits tenen fins el pròxim 23 de maig per corregir els errors dictats per la Junta Electoral Central i acabar de presentar tots els documents necessaris per poder anar a les eleccions del 26-J. La coalició gallega En Marea va ser avisada de petits errors que hauran de mirar abans de la data establerta si es volen presentar com a candidatura separada d’Unidos Podemos. Pel que fa a les confluències territorials catalana i valenciana, ja tenen la llum verda per part de l’organisme, juntament amb cinc coalicions més que es presenten a les pròximes generals.