El líder d’Unió centra les seves propostes en els treballadors autònoms mentre veu que el seu missatge de diàleg no li aporta rèdit en les enquestes

 

Les enquestes no són bones per Unió Democràtica. Costa de trobar una en la que els antics socis de Convergència aconsegueixen representació al Congrés després de les eleccions del 20D. Si això fos així, els dirigents d’Unió són conscients que suposaria un cop molt dur per a la històrica formació. El seu missatge de diàleg i ‘seny’ entre Catalunya i Espanya sembla no estar trobant el seu públic i ara miren de rescatar vots i aconseguir ni que sigui un escó al proper Congrés dels Diputats intentant seduir altre tipus de públic.

En les darreres setmanes el líder d’Unió i candidat al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha estat en contacte amb la Federació Nacional d’Autònoms (ATA) així com ha visitat diversos comerços. La estratègia d’Unió sembla mirar també guanyar vots amb un missatge econòmic centrat en els treballadors autònoms i PIMEs, col·lectius que pateixen com cap altres les dures condicions econòmiques de la crisi.

Malgrat Duran no oblida en les seves intervencions el tema polític i, en concret, el conflicte entre Catalunya i Espanya, Duran busca la complicitat dels autònoms i petits empresaris catalans amb propostes com la prorrogació de la tarifa plana pels autònoms i que aquests treballadors només cotitzin pel temps que treballen. Durant la seva reunió amb el president d’ATA, Duran i Lleida va recordar que, de les quatre prioritats del seu partit, una és el conflicte entre Catalunya i Espanya i les altres tres són els “autònoms en particular i empresaris en general, les classes mitjanes i la lluita contra la marginació i la pobresa”. En concret, a Catalunya hi ha mig milió d’autònoms que Duran vol fer seus.

Aquest passat divendres, primer dia de campanya electoral, Duran va visitar una perruqueria de Barcelona on va concretar i incidir encara més en les propostes cap a aquest col·lectiu que el líder d’Unió ha qualificat de “molt important per l’economia”. Duran i Lleida va tornar a recordar la seva intenció de fer pagar als autònoms pel temps que treballen i ho va concretar amb un exemple: “Un autònom pot, per exemple, començar el dia 1 una activitat i acabar el dia 23 i, en canvi, ha de pagar tot el mes com si el treballés tot”.

A més, va avançar altres mesures, com reduir fins al 10% l’IVA pel sector de la bellesa i la creació de la figura del Defensor de l’Autònom, que Duran va voler aclarir no es tractaria de “més burocràcia”. El que pretén el candidat d’Unió és que aquest Defensor sigui “una persona amb una estructura mínima a la que es pugui acollir el treballador autònom per sentir-se defensat davant de l’administració”.

Duran confirma així la seva intenció de salvar la presència del seu partit al Congrés intentant seduir al petit empresari català, en especial aquell alienat del procés sobiranista i concentrat en les preocupacions del dia a dia. Les enquestes, això sí, encara no semblen mostrar dades positives pels democristians.

Compartir
Article anteriorToro Rosso utilitzarà motors Ferrari
Article següentDesmantellen 10 clans de drogues a Barcelona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]