Davant la possibilitat de noves eleccions i la proximitat del Congrés acceleren la cerca d’aliances a Unió

 

Malgrat els resultats electorals del 27S i el 20D, Unió està viva. Almenys això volen pensar els dirigents del partit, que afronten el congrés del proper 16 d’abril amb mires a una renovació i reubicació del partit, en especial amb el focus posat a una possible repetició de les eleccions al Congrés espanyol.

Ramón Espadaler, cap de llista d’Unió el passat 27S, aspirar com a gran favorit a liderar el partit després de la renúncia d’Antoni Duran i Lleida –després de la desfeta el 20D-. Però potser el canvi de líder no és suficient per recuperar els vots que ha perdut el partit després de l’escissió de CiU l’estiu passat.

Per aquest motiu, els unionistes pensen en proposar un canvi en les propostes ideològiques, amb especial atenció al dret a decidir, que ha d’ocupar més espai al discurs. Un discurs, d’altra banda, que tenen intenció de simplificar i apropar al carrer. D’aquesta manera volen des d’Unió captar un nínxol electoral que estan segurs existeix, segons fonts consultades pel Diari ARA.

 

Aliances per guanyar

D’altra banda, els membres d’Unió s’han fixat en com les confluències d’esquerres –com En Comú Podem- estan tenint un efecte positiu en els resultats electorals dels partits que la formen. Per això, consideren alguns que podria haver espai per una confluència del centre-dreta, en la que es voldria situar Unió.

Fins i tot no és pot descartar una aliança entre Unió i el Partit Popular a Catalunya, entesa que ja va ser estudiada als anys 90 segons va explicar el periodista Jordi Rovira també al diari ARA. Segons aquest periodista, als anys 90 el partit es va plantejar la creació d’una marca lligada al PP –com UPN a Navarra-, una confluència que podria també ser estudiada en aquest cas. Les possibilitats són obertes per un congrés que ha de redefinir a Unió.

 

Compartir
Article anteriorLa UE tanca la ruta dels Balcans
Article següentVÍDEO | La sortida suïcida d’Iker Casillas
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]