Unió, en hores baixes

0
Duran i Lleida critica deriva independentista CDC
Duran i Lleida | Foto: Europa Press

Duran i Lleida reconeix una derrota “amb majúscules” aquest 20D. Les deutes del partit poden ser definitives per a la formació

 

Josep Antoni Duran i Lleida, líder històric d’Unió i que fins ahir portava 33 anys com a diputat al Congrés espanyol, va ser molt clar respecte als dolents resultats que ha obtingut el seu partit aquest diumenge. “Hem perdut amb majúscules les eleccions”, va reconèixer Duran que no deixa clar el seu futur al capdavant del partit.

Malgrat haver perdut 40.000 vots respecte el 27S, on tampoc va aconseguir escó al Parlament català, Duran considera que Unió encara és viva i confia en que “hi ha espai per al catalanisme moderat”. El que és clar és que Unió afronta ara un període de reflexió i en el que el partit podria reconsiderar la seva existència o la forma en què vol ocupar aquest espai del catalanisme moderat que va mencionar al seus discurs la nit de diumenge Duran i Lleida.

Unió viu una situació compromesa que es fa encara més complicada tenint en compte que en pocs mesos s’ha quedat sense company de coalició –Convergència-, sense representació al Parlament de Catalunya i ara també sense escons al Congrés espanyol. Com ja vam comentar a Diari Català, Unió s’hi jugava molt aquest 20D ja que el deute del partit al 2013 era de 17 milions d’euros, fet que podia assumir amb presència a les diferents institucions. Ara, el partit de Duran i Espadaler queda en una situació molt delicada i malgrat no donar res per fet, són hores baixes al partit democristià.

Compartir
Article anteriorDrone Defender, el fusell d’assalt anti-dron
Article següentAznar irromp al Comité Executiu del PP per demanar un “congrés obert” al partit
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]