Unió està disposat a negociar un nou sistema d’elecció del president de RTVE

0
Unió
@unio_cat
Unió
@unio_cat

Unió ha exigit “coherència” a les formacions polítiques

Unió s’ha mostrat disposat a negociar amb consens un nou sistema d’elecció del president de RTVE i ha recordat que l’anterior requeria el suport de dos terços dels diputats al Congrés, cosa que “de vegades provocava un bloqueig institucional que conduïa a un buit de poder a l’ens públic”.

En un comunicat, Unió ha exigit “coherència” a les formacions polítiques que defensen el sistema actual de RTVE per a TV3 a Catalunya i que “en canvi defensen un model diferent per a la televisió pública espanyola”.

Alhora, ha destacat que el mecanisme que s’utilitza actualment “una majoria simple en una segona volta” és el mateix que s’aplica a Catalunya per a la televisió catalana.

“Per aquest motiu Unió reclama a les formacions polítiques que han donat suport aquest sistema a Catalunya que siguin coherents i que també el defensin al Congrés”, ha insistit.

Ha assegurat que comparteix la defensa de la pluralitat a la televisió pública que impulsa el Consell d’Informatius de RTVE, per la qual cosa els diputats d’Unió s’han mostrat partidaris de buscar un nou sistema d’elecció del president de RTVE, i “si fóra el cas també de la televisió pública catalana, entre totes les formacions polítiques amb representació a la cambra baixa, sempre que s’obtingui a partir del diàleg i el consens”.

[quote]”El sistema vigent a RTVE ha demostrat la seva operativitat a Catalunya i no té sentit demanar que a Madrid s’apliqui un altre model diferent”, ha tancat.[/quote]